Desert Tiramisu

de Lau in Torturi, 27 Ian 2021 | 3126 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g mascarpone
  • 100 g zahar
  • 4 galbensuri
  • 200 ml frisca
  • esenta de vanilie
  • 50 ml lichior de migdale
  • 300 ml cafea tare
  • 400 g piscoturi
  • 1 lingura pudra cacao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu:

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul cca 5 min pana ce au crescut in volum si s-au deschis la culoare.

Adaugam mascarponele in 2 transe(eu am folosit 2 cutii de 250 g)si mixam cateva secunde pana ce se omogenizeaza,adaugam esenta de vanilie si liciorul de migdale,omogenizam.

Separat mixam frisca pana ce isi dubleaza volumul,adaugam peste crema de mascarpone si mixam cateva secunde pana ce se omogenizeaza.

Pe un platou adaugam un strat de crema,care va fi baza prajituri.

Insiropam piscoturile in cafeaua rece si putin indulcita si adaugam peste crema.

Adaugam 1/2 crema ramasa,alt rand de piscoturi si deasupra am facut moate de crema.

Am dat la rece 2 ore,dupa care am decorat cu piscoturi trectute prin ciocolata pe margine si am pudrat cu cacao.

 

TIPS-URI

1

Eu am adaugat inelul de la tava de copt, pentru am fi mai usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni