Desert tort Buturuga, cu ciocolata si biscuiti speculoos

de Catalina L in Prajituri, 21 Dec 2019 | 2642 vizualizari

 

 "Bunatati pentru Craciun".
O reteta rapida si usor de facut, parfumata cu celebrii biscuiti belgieni Speculoos.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/12/tort-buturuga-cu-ciocolata-si-biscuiti.html

 

INGREDIENTE

Pentru blatul génoise:

  • 5 oua
  • 60 gr de faina
  • 80 gr de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 varf de sare

Crema cu speculoos:

  • 33 cl de smantana cu mascarpone (sau 30 cl de smantana lichida si 30 gr de mascarpone)
  • 180 gr de biscuiti spéculoos

Pentru crema de ciocolata -la ganache:

  • 10 cl de smantana lichida
  • 130 g ciocolata neagra desert
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Buturuga, cu ciocolata si biscuiti speculoos:

Incalziti cuptorul la 180°C.

Frecati bine galbenusurile cu zaharurile .

Adaugati faina treptat si amestecati.

Bateti albusurile spuma cu praful de sare.

Incorporati-le treptat la compozitia cu galbenusuri amestecand de sus in jos.

Etalati pe o placa unsa sau acoperita cu hartie de ccopt.

Dati la cuptor timp de 12 minute la 180°C

Cand  biscuitul este copt se intoarce pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care a copt si se ruleaza imediat in hartia noua.

 

Pregatiti crema :

Mixati biscuitii spéculoos - pastrati 2 pentru decorul final

Bateti crema cu mascarpone pana obtineti o frisca care se tine bine.

- la fel pastrati 2 linguri bune pentru decorul final

Amestecati bicuitii cu crema.

Desfacem rulada din hartia de copt .

 Intindem biscuitul

Puneti crema peste biscuit si rulati destul de strans cu grija.

Strangem rulada in hartia de copt si o dam la frigider timp de 1 ora.

Topiti ciocolata ccu smantana la bain marie. Amestecati bine.

Puneti prajitura pe un grill si varsati deasupra crema de ciocolata.

Puteti stria ciocolata cu furculita , eu am presarat deasupra biscutii pastrati si am dat la rece

Decorati cu frisca odata ce ciocolata s-a intarit. Serviti dupa 2-3 ore la rece!

 

TIPS-URI

1

Puteti insiropa un pic blatul daca doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Buturuga, cu ciocolata si biscuiti speculoos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crizanteme cu ciocolata si gem de corcoduse