Desert tort cu blat de biscuiti si crema caramel

de Lau in Torturi, 2 Apr 2017 | 8145 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul caietul cu retete

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 200 g biscuiti
  • 150 g unt
  • 100 g nuca macinata
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 100 g zahar
  • Crema
  • 250 ml frisca
  • 250 ml smantana
  • Sosul de caramel
  • 200 g zahar
  • 50 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu blat de biscuiti si crema caramel:

Biscuitii ii zdrobim, adaugam nuca macinata, zaharul, coaja de portocala, untul topit partial (adaugam treptat) si amestecam bine pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava (eu am tapetata cu hartie de copt), nivelam si dam la rece 30 minute.

Pregatim sosul de caramel.

Intr-o cratita, adaugam untul zaharul si punem pe foc pana ce se caramelizeaza, amestecand continuu, dam vasul deoparte si adaugam smantana, amestecam si punem din nou pe foc, pana ce se dizolva caramelul, acoperim cu folie alimentara si dam la rece.

Crema

Mixam frisca lichida, adaugam sosul de caramel si mixam pana ce se omogenizeaza.

Turnam peste blatul de biscuiti, nivelam si dam din nou la rece 2 ore.

Decoram cu sos caramel si decoram dupa plac.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu blat de biscuiti si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]