Desert tort cu ciocolata si crema de vanilie

de oanapl in Torturi, 12 Apr 2017 | 8464 vizualizari

 

Pentru masa de Paste, va recomand sa incercati acest tort ciocolatos...absolut delicios.

 

INGREDIENTE

  •  blat:
  • 50 g cacao neagra
  • 150 ml apa
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 280 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom 
  •  crema:
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 400 ml lapte
  • 100 g frisca batuta
  • esenta de vanilie
  • 10 g gelatina 
  • crema de ciocolata
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie -
  •  decor:
  • 100 ml frisca lichida
  • 20 g ciocolata amaruie
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu ciocolata si crema de vanilie:

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao.

Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa, care face tepi atunci cand scoti paletele mixerului. Galbenusurile le freci cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar, pana devin albe si cremoase. Adaugi treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia de cacao racita. Incorporezi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit, in 2-3 reprize, bezeaua.

Torni compozitia intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Dai tava la cuptor, la foc mediu, pentru cca 40 de minute, pana blatul devine ferm la atingere. Il scoti pe un gratar si-l lasi la racit.

Pentru crema, mixezi galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugi amidonul si omogenizezi. Torni apoi laptele caldut, amestecand usor. Pui vasul pe foc mic si amesteci din cand in cand, pana incepe sa se ingroasa compozitia (fara sa dea in clocot). Dai vasul deoparte si lasi la racit, amestecand din cand in cand, sa nu se formeze pojghita. Acoperi crema cu o folie de plastic. In budinca racita, incorporezi frisca batuta, apoi adaugi esenta de vanilie dupa gust.

Hidratezi gelatina in 50 ml apa, pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si amesteci usor pana se omogenizeaza. O lasi sa se raceasca putin si o adaugi peste crema de vanilie.

Tai blatul in trei parti. Pui unul din blaturi pe platou in interiorul unui inel, torni jumatate din crema de vanilie, pui un blat, torni cealalta jumatate din crema de vanilie si asezi cel de-al treilea blat.

Lasi tortul in frigider pentru 2-3 ore sau peste noapte.

Inainte de a desface inelul, treci cu grija, de jur imprejur, cu un cutit pentru a dezlipi marginile.

Pentru crema, maruntesti ciocolata neagra. Incalzesti frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata si amesteci pana obtii o crema omogena. O lasi sa se raceasca putin si o torni peste tort, lasand sa curga usor peste margini.

Mixezi frisca lichida cu ciocolata topita si racita si decorezi tortul dupa imaginatie.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ciocolata si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata