O combinatie irezistibila de crema de ciocolata si crema de zmeura!
Pt. blat:
Crema de ciocolata:
Crema de zmeura:
Pt. insiropat:
Mai avem nevoie de:
Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza in continuare pana se dizolva si se obtine o spuma densa, lucioasa. Se adauga cele 2 lg apa rece si se mai mixeaza putin. Se da deoparte mixerul.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se incorporeazza cu ajutorul unei spatule. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in spuma in 2-3 reprize.
Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 25x38 cm cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate din tava, se pune pe un gratar si se lasa la racit dupa care se taie in doua pe orizontala.
Crema de ciocolata: Se rupe ciocolata in bucatele mici si se pun intr-o craticioara. Se toarna frisca lichida si se aduce la punctul de fierbere. Se ia de pe foc si se amesteca bine pana se topeste toata ciocolata si se omogenizeaza compozitia. Se lasa la rece 1 ora. Se adauga apoi esenta de rom si se mixeaza pana devine pufoasa si mai deschisa la culoare. Se incorporeaza apoi frisca batuta. Din aceasta crema se pastreaza si pentru decor.
Pt. insiropat: Se pune intr-un ibric apa impreuna cu zaharul. Se lasa sa fiarba 5 minute, se ia de pe foc, se lasa usor sa se tempereze apoi se adauga coaja rasa de lamaie. Se lasa la racit.
Crema de zmeura: Se pune zmeura congelata cu cei 100 ml apa pe foc sa dea 2-3 clocote. Se da apoi totul prin blender. Se strecoara piureul obtinut pentru a indeparta semintele de la zmeura. Se pune intr-o craticioara, se adauga zaharul si amidonul. Se amesteca bine si se pune pe foc. Se amesteca continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit apoi se amesteca cu frisca batuta. Si din aceasta crema se pastreaza pentru ornat.
Asamblare tort: Pe un planseu sau tava se asaza primul blat. Se insiropeaza apoi se unge cu crema de ciocolata. Batoanele de milky way se taie in feliute si se asaza din loc in loc peste crema de cioocolata (se poate si fara). Se ia apoi cate un piscot, se introduce pt 2 secunde in sirop si se asaza peste crema de ciocolata unul langa altul. Se unge blatul de piscoturi cu crema de zmeura apoi se asaza cel de-al doilea blat insiropat.
Se bat smantana pt frisca si frisca lichida impreuna cu zaharul pudra vanilat pana se obtine o frisca mai consistenta. Se unge tortul cu frisca, se fac moatze din crema de ciocolata, crema de zmeura, se asaza fructele si bucatile de dulciuri dupa cum credeti de cuviinta, dupa imaginatia fiecaruia. Crema de zmeura am folosit-o pentru a scrie urarea.
Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!
1
In loc de zmeura se poate prepara o crema de capsuni, visine, afine sau orice preferati.
2
Dimensiunea tavii folosite este de 25x38 cm.
3
Daca folositi o tava mai mica, ati putea taia blatul in trei si astfel se renunta la piscoturi.