Iubitori de ciocolata, de visine, luati de priviti la acest tort, poate va face cu ochiul si il si pregatiti si voi. Este un tort super fain, eu l-am pregatit pentru cineva, dar mi-a placut mult!
Crema de ciocolata neagra:
Crema de ciocolata alba:
Pentru alunele pralinate:
In plus:
Crema de ciocolata neagra:
Rupem ciocolata, o punem intr-o cratita mai groasa, turnam frisca lichida peste.
Punem cratita pe foc, focul sa nu fie prea mare.
Amestecam continuu, pana ciocolata este complet topita.
O luam de pe foc, o lasam 20 de minute sa se racoreasca, apoi o dam la frigider 4-5 ore sau chiar peste noapte.
O scoatem de la frigider si o mixam pana obtinem o crema spumoasa.
O mixati inainte sa asamblati tortul.
Crema de ciocolata alba:
Intr-o cratita, punem ciocolata alba rupta bucatele impreuna cu frisca lichida.
Le transferam pe foc, focul sa fie micut, amestecam continuu pana ciocolata este complet topita.
O lasam sa se tempereze 10-15 minute, apoi o dam la frigider 4-5 ore sau chiar peste noapte.
Scoatem crema de la frigider, o mixam pana devine spuma.
Adaugam mascarponele, vanilia si mai mixam pana crema este omogena.
La fel ca si cea de ciocolata neagra, crema o mixati inainte sa asamblati tortul.
Blatul:
Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi punem uleiul.
Adaugam vanilia, faina si praful de copt.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu ajutorul ulei palete cu miscari lente.
Impartiti compozitia in 3 boluri in mod egal.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda, cu diamentrul de 26 cm, turnam prima parte de compozitie, o nivelam.
Introduceam foaia de blat, in cuptorul incins, la 170 de grade C, pentru 10 minute.
Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca.
La fel procedam si cu celelalte doua foi.
Puteti sa coaceti si blatul intreg, apoi sa taiati 3 foi. Este alegerea voastra.
Alunele pralinate:
Intr-o cratita mai groasa (eu folosesc un ceaunel) punem zaharul la caramelizat.
Dupa ce s-a caramelizat, adaugam alunele, amestecam bine, mai lasam maxim 1 minut pe foc, apoi dam cratita deoparte.
Pe o hartie de copt, rasturnam alunele caramelizate si le lasam sa se raceasca.
Reci, le maruntim in blender.
Cand avem toate pregatite, incepem si asamblam tortul.
Asezam un inel detasabil pe un platou si il imbracam in folie alimentara pe interior.
Asezam prima foaie de blat, o insiropam cu cappucino, punem cam 1/3 din crema de ciocolata neagra, o nivelam si presaram alune pralinate.
Venim cu a doua foaie, o insiropam, punem crema de ciocolata alba, asezam visinele din loc in loc.
Acoperim cu ultima foaie, o insiropam, apoi dam tortul cam 4 ore la frigider.
Restul de crema de ciocolata o tinem la frigider pana o folosim iarasi.
Dupa acest timp, scoatem tortul de la frigider, il imbracam cu crema de ciocolata ramasa.
Marginile tortului le ornam cu alunele pralinate macinate.
Ciocolata alba o topim cu cele 2 linguri de frisca lichida.
Luam cateva cirese, pe care le spalam inainte si le stergem bine, le trecem prin ciocolata alba topita apoi prin bombonele colorate.
Le asezam pe centrul tortului.
Punem si bomboanele toffifee, mai dati 30 de minute tortul la frigider, apoi se poate servi.
Pofta buna!