Desert tort cu jeleu de fructe cu mascarpone

de Lau in Torturi, 15 Ian 2020 | 2478 vizualizari

 

"Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 varf cutit sare
  • 1 praf de copt
  • 150 g zahar
  • 100 g faina
  • 40 g cacao
  • 3 linguri ulei
  • esenta de rom
  • Crema
  • 800 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri zahar pudra
  • Jeleu
  • 200 g capsuni
  • 200 g mure
  • 3 linguri zahar
  • 150 ml apa
  • 1/2 plic gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu jeleu de fructe cu mascarpone:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare.

Adaugam uleiul, faina amestecata cu praful de copt, cacaua, esenta si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca faorte bine, dupa care il vom taia in 2.

Jele: ,intr-o cratita adaugam fructele, apa si zaharul, punem pe foc amestecand ocazional pana ce se ingroasa ca un sos, adaugam gelatina hidratata.

Intre timp pregatim o caserola(mai mica ca tortul) de preferat tapetata cu folie alimentara (sa fie usor de scos) turnam jeleul strecurat si lasam sa se raceasca foarte bine.

Crema-mixam smantana cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul si pufoasa, adaugam mascarponele si esenta, mixam pana ce se omogenizeaza.

Ansamblare-pe un platou asezam prima foaie de blat-insiropam-adaugam crema (cu un posh am facut moate pe margine, adaugam 1/3 crema si deasupra jeleul, 1/3 crema, a 2 foaie de blat-insiropam-si moate de crema.

Dam la rece cateva ore, dupa care decoram dupa plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu jeleu de fructe cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

pe 18.06 la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de iaurt si jeleu de caise