Desert tort de ciocolata alba si frisca

de leoflori in Torturi, 4 Iun 2009 | 52770 vizualizari

 

Foarte usor de preparat si mai usor de mancat!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 110 gr faina
  • 75 gr ciocolata alba topita
  • Crema:
  • 500 gr ciocolata alba menaj
  • 400 ml frisca lichida
  • 500 gr mascarpone
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de ciocolata alba si frisca:

Blat: La bain-marie (sau MW) topim ciocolata si lasam la racit. Batem ouale cu zaharul pentru 10 minute. Cernem faina si o amestecam cu lingura in compozitia de oua. Adaugam si ciocolata alba topita. Omogenizam bine, punem in forma de tort tapetata cu hartie si coacem 25 minute la 180 grade. Scoatem blatul din forma si il lasam la racit.

Crema: Ciocolata rupta in bucati o topim la bain-marie. Adaugam si frisca si amestecam bine, timp de 10 minute. Luam vasul de pe foc si punem mascarpone, apoi amestecam pana la omogenizare. Punem iar inelul formei in jurul blatului si turnam crema (dupa ce s-a racit putin).

Tinem 10-12 ore la frigider. Apoi scoatem din forma si ornam dupa plac. Eu am pus niste triunghiulete facute din ciocolata cu lapte, margelute de decor si am pudrat cu cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de ciocolata alba si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu jeleu de fructe de padure si crema mascarpone