Desert tort de ciocolata alba si frisca

de leoflori in Torturi, 4 Iun 2009 | 54164 vizualizari

 

Foarte usor de preparat si mai usor de mancat!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 110 gr faina
  • 75 gr ciocolata alba topita
  • Crema:
  • 500 gr ciocolata alba menaj
  • 400 ml frisca lichida
  • 500 gr mascarpone
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de ciocolata alba si frisca:

Blat: La bain-marie (sau MW) topim ciocolata si lasam la racit. Batem ouale cu zaharul pentru 10 minute. Cernem faina si o amestecam cu lingura in compozitia de oua. Adaugam si ciocolata alba topita. Omogenizam bine, punem in forma de tort tapetata cu hartie si coacem 25 minute la 180 grade. Scoatem blatul din forma si il lasam la racit.

Crema: Ciocolata rupta in bucati o topim la bain-marie. Adaugam si frisca si amestecam bine, timp de 10 minute. Luam vasul de pe foc si punem mascarpone, apoi amestecam pana la omogenizare. Punem iar inelul formei in jurul blatului si turnam crema (dupa ce s-a racit putin).

Tinem 10-12 ore la frigider. Apoi scoatem din forma si ornam dupa plac. Eu am pus niste triunghiulete facute din ciocolata cu lapte, margelute de decor si am pudrat cu cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de ciocolata alba si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de portocale