Desert tort de mere

de ralu_ca in Torturi, 10 Feb 2013 | 55187 vizualizari

 

Deliciosssssss!

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 250 g unt sau margarina
  • 1 pahar zahar
  • 9- 10 mere
  • gem
  • Aluat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar farin
  • 3- 4 linguri faina
  • 1 lingura pesmet
  • Deasupra :
  • scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de mere:

Umplutura: Intr-o cratita de 4 kg in care am pus hartie de copt, amestecam untul sau margarina cu zaharul pana amestecul devine omogen. Merele curatate si scobite se asaza unul langa altul, iar golul de la cotor se umple cu gem. Cratita se acopera si se da la cuptor cu foc mic. Cand merele sunt coapte se toarna deasupra aluatul.

Aluatul: Intr-un vas punem ouale si zaharul pe care le batem foarte bine cu mixerul, apoi adaugam faina si 1 lingura pesmet.

Cratita se introduce din nou la cuptor si se lasa pana se coace aluatul. Se face testul cu scobitoarea. Se rastoarna fierbinte pe platou si se pudreaza cu scortisoara.

Se poate servi si cu frisca, dupa ce se raceste complet.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

ieri la 18:21

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere (de post)