Cel mai bun si mai rapid tort! Garantat!
Curatam merele de coaja si le taiem felii rotunde sau jumatati, cum doriti.
Ungem cratita in care vom coace tortul cu ulei ( si fundul cratitei, si peretii) si punem merele. Presaram 4 linguri de zahar, apoi le dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 20-25 de min.
Intre timp pregatim compozitia pentru blat. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si cele 4 linguri de zahar ramase. Galbenusurile le amestecam cu uleiul. Adaugam galbenusurile peste albusuri, incorporam usor cu o spatula. Adaugam apoi treptat faina si praful de copt.
Scoatem merele de la cuptor si presaram scortisoara.
Turnam compozitia peste merele caramelizate si dam din nou la cuptor pentru 25-30 de min.
Facem testul cu scobitoarea. Trecem lama cutitului pe marginile blatului pentru a-l desprinde de peretii cratitei, punem farfuria deasupra cratitei si rastrnam. Raman merele perfect prinse de blat.
Imediat punem finetti deasupra merelor caci se mai topeste si lasam la racit.
Mixam frisca si ornam tortul, ornam si cu nuca dupa preferinta.
1
Eu am avut o cratita mica, cu diametrul de 18 cm.
2
Pentru a manca si piticii, renuntati la stratul de finetti.