Cred ca v-am spus ca am gasit un site minunat Savori Urbane se numeste, este al unor femei talentate din Arad, asa mult imi plac retetele lor si chiar imi ies aproape la fel, doar decorul ptr ca sunt 0 talent la decor, dar sa revin la acest tort care se face din ingrediente putine foarte rapid si este usor de vara si cu CAPSUNI :))
https://savoriurbane.com/tort-diplomat-cu-iaurt-si-fructe/
Decor:
Am inceput cu gelatina. Intr-o cratita cu 500 ml apa, se toarna gelatina se amesteca si se lasa 15 minute, conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa cele 15 minute se pune pe foc mic pana se topeste si este foarte clara, se ia jos (dureaza 2-3 minute).
Iaurtul se mixeaza cateva secunde cu zaharul pudra si plicul de zahar vanilat, se adauga capsunile date prin blender inainte. Eu am adaugat si 200 ml frisca batuta, pentru un plus de cremozitate si a iesit foarte bun, se amesteca usor si cu frisca si se adauga gelatina. Compozitia va fifoarte lichida, dar la frigider se va inchega frumos.
Intr-o tava de chec, tapetata cu folie alimentara, se toarna toata compozitia, apoi se adauga si piscoturile.
Se da la frigider 6 ore sau peste noapte, eu dupa 6 ore l-am scos, nerabdatoare fiind.
Se decoreaza cu 50 g ciocolata amaruie topita la microunde, 1 minut, se pune intr-o punga i se taie coltul si se spriteaza deasupra. Am decorat cu cateva capsuni.
Pofta buna ! :)
1
capsunile se pot inlocui cu zmeura.