Desert tort egiptean

de Geanina87 in Torturi, 13 Feb 2019 | 9534 vizualizari

 

Dupa reteta Jamilei

 

INGREDIENTE

Pentru 1 blat (vom avea nevoie de 4 blaturi):

  • 2 albusuri
  • 40 g nuca macinata
  • 30g zahar
  • 15 g faina
  • 1 praf de sare

Crema de vanilie:

  • 600 ml lapte
  • 8 galbenusuri
  • 200 g unt moale
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g amidon de porumb
  • esenta de vanilie

Crema de frisca si nuci caramelizate:

  • 400 ml smantana pt frisca (neindulcita)
  • 250 g nuca
  • 200 g zahar

Frisca pt ornat

Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort egiptean:

Blatul: se mixeaza albusurile cu zaharul si praful de sare pana devin o spuma tare si lucioasa. Nuca se amesteca cu faina si se incorporeaza in albusuri. Ungem cu unt un inel de tort cu diametrul de 23 cm si turnam compozitia pe care o nivelam cu o spatula sau o lingura si dam la cuptorul preincalzit 180 grade pana se rumeneste usor. Repetam operatiunea inca de 3 ori ca sa avem 4 blaturi.

Crema de vanilie: Intr-o cratita se pun cele 8 galbenusuri impreuna cu amidonul si se amesteca bine cu telul, apoi se adauga zaharul pudra, esenta si laptele putin cate putin pana il terminam. Punem pe foc amestecand continuu pana se ingroasa, Se lasa la racit la temperatura camerei, dupa care mixam adaugand putin cate putin din untul moale.

Crema de frisca si nuci caramelizate: Caramelizam zaharul si dupa ce devine auriu adaugam nuca si amestecam . Rasturnam totul pe o hartie de copt si lasam la racit. Rupem bucatile cu mana si le maruntim in robotul de bucatarie. Batem smantana pana devine tare si amestecam cu nucile caramelizate. Pastram o parte din nuci pt.ornat.

In inelul in care am copt blaturile asezam blat,crema vanilie, crema frisca si iar blat,crema vanilie etc pana terminam si blaturile si crema. Se orneaza dupa bunul plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort egiptean" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu mascarpone si capsuni