Desert tort surpriza - 5 ani de Bucataras

de claudiaO in Torturi, 22 Noi 2018 | 3210 vizualizari

 

Tortuletul a fost facut pentru ziua gemenelor, in luna martie  -  sarbatorind 3 anisori minunati!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4 oua
  • 2 cani faina
  • 1,5 cana zahar tos 
  • 150 ml lapte dulce 
  • 150 g unt topit 
  • 1 praf de copt 
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie/rom 
  • CREMA ganache ciocolata neagra 
  • 400 ml frisca 
  • 400 g ciocolata neagra 
  • CREMA DE CIOCOLATA ALBA 
  • 250 ml frisca lichida 
  • 300 g ciocolata alba 
  • 250 gr crema mascarpone
  • Pentru sirop am folosit un cacao cu lapte
  • Surpriza din tort - bombonele M&M colorate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort surpriza - 5 ani de Bucataras:

Pentru blat, incepem prin a freca ouale cu zaharul si cu un praf de sare, pana devin spumoase si isi maresc volumul. Adaugam untul si laptele, esenta si coaja de lamaie, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o forma rotunda si o dam la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste usor - facem si testul cu scobitoarea ca sa fim siguri ca este copt.

Lasam blatul la racit, apoi il taiem in 3.

Pentru crema neagra, punem la incalzit frisca, apoi adaugam ciocolata neagra tocata grosier. Tinem pe foc pana se topeste, fara a lasa sa fierba. Lasam amestecul la racit, apoi il mixam bine ca sa devina spumos.

Pentru crema alba, procedam la fel ca mai sus, iar cand s-a racit, adaugam crema mascarpone si mixam.

Pentru asamblare, dupa ce s-a racit blatul, insiropam usor si umplem alternativ cu cele doua creme.

Dupa ce am finalizat tortul, il imbracam in crema, apoi decupam mijlocul cu un pahar. Avem grija sa pastram un capacel. Umplem gaura din mijloc cu bombonele si punem capacelul deasupra lor.

Imbracam torul cui ciocolata topita, apoi ornam cu frisca colorata multicolor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort surpriza - 5 ani de Bucataras" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort in patru culori (cu ciocolata si sos de caramel)