Desert tort Tiramisu reţetă originală

de Gicuta in Torturi, 29 Iun 2015 | 16837 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Un desert usor si rafinat!

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 500 g mascarpone 
  • 400 g piscoturi
  • 400 ml frisca lichida
  • 4 galbenusuri
  • 6 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2-3 linguri cacao neagra
  • 300 ml cafea espresso indulcita
  • 4 linguri lichior tiramisu
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Batem frisca lichida cu cele doua pliculete de zahar vanilat.

Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana devin ca o crema.

In crema de galbenusuri incorporam mascarponele rece, apoi frisca batuta, amestecand usor cu un tel sau cu mixerul la viteza mica.

Intr-o forma de tort cu inel detașabil (23cm), asezam la baza si pe margini  pișcoturi insiropate in cafeaua amestecata cu lichiorul tiramisu. Punem jumatate din crema de mascarpone, inca un strat de pișcoturi insiropate și apoi restul de crema.  Pudram cu cacao.

Dam la rece pentru 2- 3 ore. Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

Piscoturile de pe margine le putem aseza ca atare, fara sa le insiropam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]