Desert Tort Tiramisu reţetă originală

de Andra_Constantinescu in Torturi, 7 Ian 2016 | 54047 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală, sub forma de tort
Si daca tot este sarbatoare, astazi va servesc cu un tort bun.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • Cafea:
  • 600 ml apa;
  • 4 lingurite zahar;
  • 7 lingurite cafea.
  • Crema:
  • 5 galbenusuri;
  • 250 g zahar pudra;
  • 500 ml frisca lichida;
  • 500 g mascarpone.
  • Blat:
  • 400 g piscoturi (o punga cu 4 randuri).
  • Pentru ornat:
  • o lingura de cacao;
  • putina crema;
  • 3-4 piscoturi taiate si inmuiate in cafea.
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tort Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Prima data se face cafeaua. Se pun apa si zaharul la fiert si cand da in clocot, se adauga cafeaua, se amesteca si se ia de pe foc, lasandu-se apoi sa se raceasca.

Se mixeaza frisca intr-un castron.

Intr-un alt castron se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care se adauga treptat mascarponele. Dupa aceea, crema astfel obtinuta se incorporeaza in frisca.

20 de piscoturi se inmoaie in cafeaua rece, strecurata, si se aseaza in doua randuri pe o tava. Se pune un strat generos de crema, se mai adauga un strat format din doua randuri de piscoturi (18 de data aceasta), apoi se pune iar crema (se pastreaza crema si pentru ornat). Se pudreaza cu cacao, apoi cu ajutorul unui posh se orneaza tortul cu crema. In varful cremei se pun bucatele taiate de picot, inmuiate in cafea.

Se serveste a doua zi sau dupa ce se inmoaie bine.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tort Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat