Desert traditional, malai ardelenesc, dupa o reteta mostenita de la bunica

de amalia01 in Prajituri, 21 Ian 2018 | 13641 vizualizari

 

Mai tineti minte "malaiul cu lapte" facut de bunica in cuptorul sobei de teracota? Iarna, cand afara ningea cu fulgi mari, veneam de la sanius si ma intampina mirosul imbietor al prajiturii proaspat scoasa din cuptor. Iernile nu mai sunt ca in copilaria mea, dar "malaiul" l-am preparat cu drag dupa reteta mostenita de la mama, care o stie de la bunica. Asa ca azi v-am adus si voua reteta acestui desert traditional, malai ardelenesc, dupa o reteta mostenita de la bunica.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Desert traditional, malai ardelenesc, dupa o reteta mostenita de la bunica

  • 2 oua
  • 4 lg ulei
  • 1 cana iaurt ( "lapte acru")
  • 1 cana lapte
  • 1 cana zahar
  • 1 cana malai
  • 1 cana gris
  • 1 cana faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • un praf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert traditional, malai ardelenesc, dupa o reteta mostenita de la bunica:

Cum se prepara acest desert traditional, malai ardelenesc, dupa o reteta mostenita de la bunica

Ouale le mixezi impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana cand devin spumoase. Adaugi, in aceasta ordine: uleiul, iaurtul, laptele, malaiul, grisul si faina, mixand continuu la viteza mica. La final adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie. Torni compozitia in tava in care ai asezat hartie de copt. Dai la cuptorul preincalzit pentru 45 de minute.  

Il poti servi imediat, taiat cuburi, dar si rece.

Cu acelasi drag si dor de bunicile noastre pregatim si alivenci moldovenesti dar si Gogosi de la bunica

Placinta cu branza, ca la bunica cine incearca?

TIPS-URI

1

nu uita sa presari putina nostalgie si amintiri frumoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert traditional, malai ardelenesc, dupa o reteta mostenita de la bunica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]