Desert Trifle cu capsuni

de Luckycake in Dulciuri, 20 Mai 2014 | 5973 vizualizari

 

Capsunii sunt de sezon, acum este perioada in care profitam din plin de ei :). Imi place acest desert deoarece este racoros, fara coacere si poti pune ce fructe doresti. Eu am folosit capsuni si mere, o combinatie care merge de minune, insotita de biscuiti amaretti.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr capsuni
  • 4 mere
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 150 gr biscuiti amaretti (15- 20 buc)
  • 2 lg zahar
  • 1/2 lamaie
  • 4 linguri mari miere
  • 1 plic zahar bourbon
  • 3-4 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Trifle cu capsuni:

Prima data curatam merele de coaja, indepartam cotorul, si apoi le taiem bucatele.Intr-o tigaie punem merele impreuna cu zaharul si 2 linguri de apa si o lingura de zeama de lamaie.Lasampana se inmoaie merele , atentie sa nu se arda, daca e nevoie mai adaugam 2 linguri de apa.Cand merele sunt gata nu trebuie sa fie apoase. Le lasam sa se raceasca.Batem frisca, mascarponele il amestecam cu ajutorul unui tel sau mixer cu mierea, restul de zeama de lamaie, coaja rasa de la lamaie si zaharul bourbon.Adaugam laptele, trebuie sa aiba consistenta unei smantani groase, daca e nevoie mai adaugam 2-3 linguri lapte, apoi amestecam cu frisca. Capsunii ii taiem in jumatate sau sferturi.Intr-o cupa mai mare punem 2 linguri mascarpone, apoi 4 biscuiti sfarmati, apoi jumatate din  mere si capsuni, continuam din nou cu crema de mascarpone, apoi un strat de biscuiti sfarmati nu foarte marunt, fructele ramase, iar deasupra mascarpone si biscuiti. Dam la frigider 1 ora apoi servim.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Trifle cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]