Desert Victoria sponge cake

de Dea_Dea in Torturi, 20 Mar 2020 | 3138 vizualizari

 

Daca tot am 7 ani de bucataras, alaturi de o comunitate asa frumoasa, zic sa sarbatorim

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • o ligurita praf de copt
  • Umplutura:
  • 250 gr capsuni
  • 6 linguri zahar
  • 300 ml frisca lichida
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Victoria sponge cake:

Incepem cu dulceata de capsuni, asa deci curatam si spalam capsunile, le putem taia bucati, le punem intr-o cratita la fiert cu zaharul pana incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Acum incepem sa facem blatul.

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bat pana spuma devine lucioasa. In continuare adaugam galbenusurile frecate cu uleiul, se mixeaza din nou sa se omogenizeze, iar la final adaugam faina impreuna cu praful de copt. Amestecam cu o spatula si punem compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 25 cm, pe hartie de cop. Se coace in cuptorul preincalzit la 170 Celsius timp de 30-40 min. Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se incepe asamblarea, dar nu inainte de a bate frisca.  

ASAMBLARE: Blatul se taie in doua, se aseaza pe un platou jumatate de blat, se pune dulceata, frisca, cealalta jumatate de blat iar deasupra se pune zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Victoria sponge cake" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort apetisant si delicios a la Carmen