Dintii negresei

de jolygina in Prajituri, 13 Iun 2010 | 7339 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 margarina rama
  • 250 g zahar pudra
  • 5 linguri faina
  • 1 ou
  • 200 g nuca taiata
  • 100g stafide
  • 50 g cacao
  • piscoturi de sampanie
  • esenta de rom pentru a stropi piscoturile
  • 100g +o lingura de ulei pentru glazurat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dintii negresei:

Punem Rama la topit pe baie de abur, se adauga un ou intreg, se amesteca continu, trebuie vazut ca Rama sa nu fie foarte fierbinte alfel oul se transforma in omleta. Se adauga zaharul pudra, nuca taiata, stafidele, cacaoa si 5 linguri de faina. Se amesteca continuu lasand compozitia sa fiarba 10 min. Daca vi se pare prea tare puneti si putin lapte.

Intr-o forma de chec punem o folie de aluminiu, in care punem jumatate din compozitia de mai sus, punem un rand e piscoturi, le stropim cu esenta de rom si punem restul de compozitie sau puteti face mai multe straturi.am topit 100g de ciocolata amaruie si am pus o linguta de ulei si am glazurat prajitura

Se da la rece pana a doua zi sau pana vedeti ca s-a intarit. Eu am pus si fulgi de migdale peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dintii negresei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

elena1988 1

12.01.2011, 14:31

foarte bine arata

RuxyRux 1

12.01.2011, 14:34

E grozava...si e bine ca ai poze macar...eu cand habar nu aveam de siturile de gastronomie...nici ca le pozam felicitari din nou

jolygina 1

04.09.2011, 16:15

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pariziene cu branza si stafide