pt a evita prajelile am ales varianta cuptorului...................e super bun
garnitura:
Pestele se curata , apoi se spala foarte bine dupa care se taie in 4 bucati fiecare(depinde de marimea lui)deci vor fi 8 bucatele
Se sareaza ,se pipereaza apoi se pune putin praf de usturoi dupa care se lasa la rece 1/2 ora
Dupa ce pestele a stat la rece se scoate si se da prin faina de malai,Se unge o tava bine cu ulei apoi eu am pus o folie de aluminiu unsa si aceasta cu cu putin ulei peste care am pus bucatile de peste si am dat tava la cuptor pentru aproximativ 30 minute
intre timp le-am si intors de pe o parte pe cealalta pt a se rumeni mai bine
Orezul se spala bine,ceapa se taie marunt si se pune la calit in 3-4 linguri de ulei apoi se pun si bucatele de ardei rosu si se mai lasa sa se caleasca 2-3minute apoi se pune orezul spalat si 3 canite de apa(aceeasi canita cu care s-a pus si orezul)se pune putina sare ,se pune capacul ,se lasa sa fiarba la foc mic fara sa se mai amestece deloc ,iar cand toata apa a scazut inseamna ca si orezul e gata
Noi am servit cu mujdei de usturoi cu pasta de tomate, garnitura de orez si morcovi caramelizati,
de obicei fac cu mamaliguta ,insa am zis sa mai schimb putin