Dorada en papillote, cu cartofi noi aurii

de laura_n in Peste, 3 Iun 2014 | 5897 vizualizari

 

Dorada este un peste grozav! Are o carne extrem, extrem de gustoasa si nu are oase multe si marunte din care sa tot scuipi.
De obicei, pregatesc pestele la aburi, insa de data aceasta, am preferat tot gatitul la aburi, dar in cuptor.
Aceasta tehnica en papillote presupune ambalarea pestelui sau a carnii in hartie de copt, impachetat foarte bine si gatit la cuptor. Pestele pastreaza si preia toate aromele din ierburile sau condimentele folosite.
A iesit o minunatie. Perfect!

 

INGREDIENTE

  • 1 peste dorada proaspat (aprox. 600- 700 gr)
  • condimente : sare de mare, oregano, patrunjel, rozmarin
  • 2 lg ulei de masline
  • hartie de copt
  • pentru garnitura
  • 6-7 cartofi noi marisori
  • sare de mare
  • oregano
  • usturoi verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada en papillote, cu cartofi noi aurii:

Spalam si curatam pestele de solzi si pe interior. Eu ii tai capul si coada.

Il stergem cu un prosop de hartie apoi il stropim cu un pic de ulei de masline. Presaram un pic de sare de mare, apoi presaram condimentele uscate. Luam o hartie de copt si impachetam pestele, sigiland bine marginile. Punem intr-un vas termorezisten si dam la cuptor, la foc mediu, cam 20-30 minute. 

Cartofii ii curatam, ii spalam. Ii fierbem cateva minute sau ii punem in vasul de gatit la aburi cat sa se patrunda un pic. Luam o tava termorezistenta si punem cartofii. Tocam un pic de usturoi verde, stropim cu un pic de ulei masline, presaram cateva boabe de sare de mare si oregano. Dam la cuptor, la foc iute cam 15 minute. 

Atentie cand desfaceti pestele din pachet, aburii sunt extrem de fierbinti.

Scoatem pestele, il lasam un pic sa se racoreasca, mirosim un pic aroma si servim cu cartofii aurii.

O bunatate! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada en papillote, cu cartofi noi aurii" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (27)

xana 1

07.06.2014, 00:34

Delicios!

mihaelar63 1

10.06.2014, 15:20

Un deliciu Ador tehnica aceasta

Xandrinne 1

09.01.2016, 07:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu iaurt și nectarine - Desertul rapid și delicios

ieri la 09:25

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

pe 26.08 la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

pe 26.08 la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Păstrăv la cuptor în folie