Dorada la gratar cu cartofi natur si sos olandez

de simona72 in Peste, 27 Iul 2013 | 14981 vizualizari

 

O reteta pe cat de simpla pe atat de delicioasa....

 

INGREDIENTE

  • pt peste:
  • 3 bucati dorada proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper alb
  • zeama de la 1 lamaie
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • pt cartofi:
  • 700-800 gr cartofi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper alb
  • patrunjel verde
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • pt sosul olandez reteta aici:http://www.bucataras.ro/retete/sos-olandez-49283.html
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada la gratar cu cartofi natur si sos olandez:

Pestele curatat, spalat si uscat de surplusul de apa cu prosop de hartie. Se face o marinata din toate ingredientele de la peste, tavalim pestele prin marinata si-l lasam la frigider pt cel putin 30 minute. Dupa expirarea timpului, se prajeste pestele intr-o tigaie gril bine incinsa, la foc mic, 5 minute pe o parte si 5 pe cealalta, iar dupa ce l-am intors putem sa punem in tigaie si marinata ramasa de la peste. Dupa ce pestele s-a facut, eu am pus un capac peste peste si l-am lasat asa pana cand a fost servit. Daca procedati astfel pielea nu mai este crocanta.

Pt cartofi:spalati bine cartofii si ii puneti cu tot cu coaja in apa la fiert. Dupa ce cartofii s-au fiert se pun sub jet de apa rece, se lasa 2-3 minute si apoi se curata de coaja. Se taie in jumatati sau sferturi, depinde cat sunt de mari cartofii. Se pune o tigaie la incins, se adauga uleiul de masline si mai apoi cartofii curatati si taiati. Se prajesc la foc iute pana devin usor aurii, se asezoneaza dupa gust cu sare, piper, se stropesc cu zeama de lamaie, iar la final patrunjel verde tocat fin. Noi am servit dorada prajita cu cartofi natur si sos olandez si pot zice ca a fost o masa delicioasa. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada la gratar cu cartofi natur si sos olandez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rondele de fitofag cu cartofi umpluti