Dosa (clatite indiene umplute cu cartofi)

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 3 Noi 2016 | 6347 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplutura:
  • 2 cartofi faniosi
  • 2 cartofi dulci
  • ulei de masline
  • 2 chili tocat
  • 1 cm de ghimbir proaspat, ras
  • 1 1/2 lingurite semite de mustar negru
  • 1 lingurita turmeric
  • sare/piper
  • 1 lime
  • 4 fire ceapa verde
  • cateva frunze de coriandru
  • iaurt amestecat cu menta tocata, pentru servit
  • chutney, pentru servit
  • Pentru aluat:
  • 1 cana faina din naut
  • 1 cana faina de grau
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 1/2 lingurite seminte de mustar negru
  • ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dosa (clatite indiene umplute cu cartofi):

Cartofii se spala bine si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade, 40-60 de minute, pana sunt gatitit complet.

Se indeparteaa coaja, iar pulpa se paseaza usor intr-un bol.

Se incalzeste putin ulei de masline, la foc mediu. Se adauga chiliul tocat, ghimbirul ras, semintele de mustar, turmericul, sare si piper si se gatesc pana cand incep sa elibereze aromele.

Se adauga uleiul aromatizat peste cartofi si se amesteca bine. Se adauga sare si piper, daca mai este nevoie, sucul de lime, ceapa si coriandrul tocate.

Pentru aluat, se amesteca ambele tipuri de faina cu bicarbonatul de sodiu, semintele de mustar, sare si piper, apoi se adauga treptat ~400 ml de apa, pana se obtine un aluat pentru clatite. 

Se unge o tigaie cu ulei de masline, se adauga cam 3/4 polonic aluat pentru clatite, se inclina tigaia in toata partile, pana cand intreaga suprafata este acoperita de compozitie si se gateste pana cand incep sa apara mici cratere la suprafata. Se adauga 2 lingurite din mixul de cartofi obtinut anterior, se intinde usor pe toata suprafata, apoi se ruleaza clatita si se transfera pe o farfurie. 

Se procedeaza la fel cu restul ingredientelor. 

Se servesc calde cu iaurt amestecat cu menta, felii de lime si chutney.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dosa (clatite indiene umplute cu cartofi)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]