Intr-o tava se pun pulpele, legumele curatate si taiate(mai putin fasolea si ardeiul...le-am avut congelate asa ca le-am pus direct in supa) si se presara condimentele. Se da la cuptor, la foc mic, cam jumatate de ora pana incep sa se rumeneasca usor.
Se scot din cuptor si, asa cum sunt, se pun in oala de supa impreuna cu fasolea si ardeiul taiat marunt. Se lasa la foc mic doua-trei ore.
Cand pulpitele sunt fierte bine, se ia supa de foc, se lasa sa se raceasca un pic si se strecoara. Supa limpede se drege de sare si piper si se pun stelutele...am pus cam 5 linguri ca mi-a iesit multa supa :). Se mai da un clocot si e gata!
Pulpele de gasca se pun din nou in tava, pe un pat de orez si cus-cus, impreuna cu legumele strecurate si cateva polonice bune de supa, se sareaza, pipereaza si se baga la cuptor cam o ora.
Stiu ca dureaza mult dar merita efortul, carnea de gasca a iesit foarte frageda si orezul cu legumele coapte a fost delicios. De supa limpede ne-am saturat repede asa ca am dres-o cu smantana, otet si usturoi si...a disparut in cateva ore :). Pofta mare va urez!