Dovleac copt – un deliciu

de FlaviaD in Mancaruri de legume, 16 Sep 2013 | 17681 vizualizari

 

Nu-i tocmai o reteta, insa poate ajuta daca doriti sa preparati dovleac copt la dvs acasa. Este usor de facut, bun la gust si foarte nutritiv. Mie imi place sa-l savurez gol, fara zahar si fara alte condimente. Alaturi de un pahar de lapte cald, mi se pare ca este nemaipomenit la micul dejun si in acelasi timp si un desert ideal.

 

INGREDIENTE

  • -1 dovleac
  • -putin ulei pentru uns tava
  • -hartie de copt (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac copt – un deliciu:

In principiu ne referim la dovleacul placintar, insa nu este singurul tip de dovleac comestibil.

Dovleacul il putem coace in cuptor, intreg sau sectionat in functie de marimea lui. Pentru a face acest lucru avem nevoie de o tava – de preferabil intinsa – in care sa pregatim dovleacul. Tava se va unge cu putin ulei si deasupra, daca aveti, se intinde hartie de copt, iar deasupra dovleacul.

Dam la cuptor la foc mic si cam intr-o ora este gata si bun de mancat. Veti observa pe masura ce se va coace dovleacul nostru cum va iesi din el uleiul pe care il contine, un ulei foarte sanatos de altfel.

Se poate servi cald sau rece, simplu sau in combinatie cu alte preparate. Oricum ati decide sa-l serviti, va asigur ca veti avea parte de o gustare aromata.

Dintre calitatile dovleacului, as vrea sa enumar cateva: are putine calorii, previne problemele de vedere, combate ridurile, lupta impotriva racelii si gripei, contine concentartii mari de vitamina C si E, anti-oxidanti si vitamina A.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac copt – un deliciu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

- Andreea - 1

17.09.2013, 10:41

Asa e...poate fi de folos pantru cine nu a facut niciodata

Cris2711 1

17.09.2013, 19:24

FlaviaD 1

17.09.2013, 21:23

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovleac si cartof picant, la cuptor