Dovleac umplut cu legume

de mirela0911 in Mancaruri de post, 4 Sep 2016 | 5583 vizualizari

 

Pentru o zi de post este o mancare excelenta, dar se poate adauga in compozitia umpluturii si carne, dupa cum prefera fiecare.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac marisor
  • 1 dovleac mic
  • 500 g ciuperci champignon
  • 1 ceapa alba
  • 2 rosii
  • 1/2 ardei gras
  • patrunjel verde frunze
  • sare
  • piper dupa gust
  • 50 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac umplut cu legume:

Dovleacul mare se curata de coaja, se spala, se taie in doua pe lungime si cu ajutorul unei linguri se scobeste interiorul de samburi. Se presara apoi sare si se da deoparte. 
Ceapa se curata si se taie marunt. 
Dovlecelul mic se curata si se da pe razatoarea mare. 
Rosiile se spala, se oparesc cateva secunde apoi se decojesc. Se taie cubulete. Ardeiul gras se taie cubulete mici. 
Ciupercile se spala, se curata si se taie felii subtiri. Uleiul se pune incratita si se lasa sa incinga apoi se pun ciupercile. Se presara sare si se lasa sa se caleasca la foc mic, timp in care vor lasa si apa. Pe rand se adauga apoi ceapa, dovleacul ras, rosiile si ardeiul. Se ondimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa impreuna sa fiarba pentru cateva minute la foc mic si acoperite. La final se adauga patrunjelul tocat marunt, se amesteca si se da deoparte. 
Cele doua jumatati de dovleac se scurg de apa lasata apoi se aseaza intr-un vas de yena uns cu ulei. Se umplu dovlecii cu amestecul de legume, se toarna in vas o cana cu apa, se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand intra usor furculita in dovleac, semn ca acesta s-a gatit. Se indeparteaza folia si se mai lasa 15 minute la cuptor

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se servesc ca atare sau, daca doriti, se poate adauga putina smantana sau chiar cascaval ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac umplut cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (13)

Panacris 1

05.09.2016, 15:48

Rocsi 1

05.09.2016, 20:51

MotanLaOale 1

06.09.2016, 11:52

bun bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de sfecla de post