Dovlecei la cuptor

de luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri, 10 Iul 2011 | 4863 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei
  • 3 oua
  • 100 ml smantana
  • 100ml lapte
  • 2 linguri faina
  • unt
  • sare,piper
  • 100 gr parmezan
  • 100 gr branza vaci putin sarata/ telemea/cas/cascaval
  • 1 praf de copt
  • marar
  • 20 gr unt/margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei la cuptor:

Dovleceii se curata de coaja insa se lasa si fasii necuratate, se sareaza. Se bat 2 oua cu lapte, untul topit, smantana , faina; se adauga praful de copt, condimentele si mararul tocat. Dovleceii se amesteca cu compozitia de oua. Se unge o tava cu unt si se pune compozitia cu dovlecei. Deasupra se pune parmezan apoi braza de vaci sau telemea, sau casacaval. Se da la cuptor 35 min. Pentru a obtine o crusta frumoasa dupa cele 35 min am batut 1 ou cu 100 gr smantana si am intins deasupra dovleceiilor am aprins  flacara de sus si am lasat pana cand s-a rumenit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]