Dovlecei la cuptor

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2010 | 8352 vizualizari

 

Reteta preluata de la Bucatarul maniac, doar ca eu am facut adaptarile necesare. Si asa nu le-a convenit :))), d-apoi daca nu puneam carne si branza. Imi mananca zilele gasca asta a mea:)))

 

INGREDIENTE

  • 3-4 dovlecei micuti
  • 2 cepe
  • un morcov mare
  • o cutie de ciuperci (400 gr)
  • rosii (eu am pus cherry, puteti pune rosii normale - de parca ar fi si nebune:)) )
  • 200 gr bacon
  • cascaval (eu am pus cas)
  • sare, piper, rozmarin
  • cateva masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei la cuptor:

Dovleceii se spala bine si se taie in doua pe lungime. Cu ajutorul unei linguri, se scobeste miezul.

Ceapa, morcovul, miezul de dovlecel, baconul,ciupercile, rosiile (daca aveti cherry, doar le taiati in doua)se toaca .

Se calesc toate incepand cu ceapa. Cand e inmuiata bine se adauga si restul ingredientelor si se calesc aprox 10 minute. Se adauga sare, piper, rozmarin (eu am pus putin). In reteta bucatarului scria si patrunjel dar eu nu am pus.

Cu amestecul acesta umplem jumatatile de dovleac si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.

Asezam deasupra rosiile si cateva masline.

Acum..nu stiu eu cate grade la ora prinde cuptorul maniacului :))) ca la el scria ca le bagam 10 min la cuptor, dar la mine in 10 minute nici macar nu apuca sa se incalzeasca;))) asa ca eu le-am lasat la cuptor 1 ora si 30 minute. Inainte cu 20 min de final am plasat deasupra bucati de cas proaspat.

  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

gaby_duceag 1

11.06.2010, 22:24

ce cuminte esti,papi tot

Miha 1

12.06.2010, 23:38

Ce semnatura mumoasa ai draga!

babi5 1

15.12.2014, 07:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovleac cu rozmarin