Dovlecel cu mar pane

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 5 Sep 2015 | 4083 vizualizari

 

Dovlecel si mar.... ati incercat?
O combinatie leguma - fruct delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 1 mar
  • 1/2 lingurita sare mare
  • 1 ceapa esalota taiata marunt
  • 1 galbenus de ou
  • piper proaspat macinat
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri seminte de floarea soarelui

Aluat:

  • 50 gr faina
  • 1 albus de ou
  • 1 lingura de ulei
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • 1/2 lingurita de boia de ardei dulce
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 5-6 linguri de apa calda
  • sare, piper, cimbru
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel cu mar pane:

Intr-un castron punem faina cu praful de copt, sarea si boia de ardei dulce.
Se adauga alternand uleiul, apa, amestecand in continuare.
Mixati albusurile cu un praf de sare, pana se vor tine ca o bezea.
Incorporati albusul batut la compozitia precedenta.
Adaugati usturoiul tocat, cimbrul, piperul si lasati sa se odihneasca 30 de minute.
Spalati dovlecelul si marul. Pastrati coaja.
Dati-le pe razatoarea cea mare, presarati-le cu sare mare si puneti-le la scurs.
Apasati cu o lingura, ca sa scoateti cat mai multa zeama.  Puneti intr-un castron, adaugati ceapa tocata, faina, semintele si galbenusul de ou.
Amestecati si adaugati aluatul.
Am pus numai trei sferturi din aluat pentru a nu fi prea lichide.
Puneti uleiul la incins intr-o tigaie.
Cu o lingura puneti compozitia la prajit.
Eu am folosit cercuri de 8 cm pentru a obține forme rotunde si regulate. Cand s-au rumenit le scoatem pe servetele absorbante pentru a indeparta excesul de ulei. Le putem servi cu un pic de branza proaspata usturoiata sau simple cu o salata verde.

Simtim un pic dulceata marului - o bunatate.

Daca nu va place amestecul dulce sarat puneti un alt dovlecel in locul marului.  

Pofta buna !!!!!

TIPS-URI

1

Daca nu va place amestecul dulce sarat puneti un alt dovlecel in locul marului

2

Cand le prajiti puteti folosi cercuri de inox de 8 cm pentru a obține forme rotunde si regulate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel cu mar pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mille-feuille de legume