Dovlecel umplut

de lia maria in Porc, 3 Aug 2010 | 7482 vizualizari

 

O mancarica de sezon foarte gustoasa si care in mai putin de 1h este gata de servire.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mijlocii
  • 1 conserva carne porc(sau vita)
  • 2 cepe mari
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura orez
  • 1 ou
  • 1 ardei iute
  • ½ ardei gras rosu
  • 3 rosii
  • 1 foaie dafin
  • 500ml bulion
  • Sare
  • piper
  • Smantana pt servit
  • Frunze de marar pt decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel umplut:

Curatam, scobim de seminte si spalam dovleceii. Ii oparim 10’ in apa cu putina sare, apoi ii scoatem si ii lasam la racit.

Punem 2 linguri de ulei la incins, adaugam ceapa, ardeii si dupa 5’ punem si orezul. Lasam inca 5’ la dinstuit si dam jos de pe flacara. Adaugam carnea si oul putin batut,asezonam cu sare si piper, amestecam bine si umplem dovleceii.

Asezam dovleceii intr-o tava de friptura, pe care am uns-o cu putin ulei. Taiem rosiile in felii pe care le repartizam peste dovlecei. Golim bulionul peste ei, punem in tava si foaia de dafin si dam la cuptor pentru 30’.

Servim dovleceii calzi, simpli sau cu smantana si ornam cu marar verde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel umplut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

ieri la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]