Dovlecel umplut cu rosii

de Anastasia in Mancaruri de post, 10 Feb 2010 | 7905 vizualizari

 

Aceasta mancare nu lipseste niciodata de pe mesele de sarabatori a unui Moldovean,cand este sezonul nu pierd ocazia sa prepar acest aperitiv deliciios :)

 

INGREDIENTE

  • un dovlecel mare sau mijlociu
  • 4~5 catei de usturoi
  • 2 rosii mari
  • 1 lingura de patrunjel taiat marunt
  • 2 linguri otet
  • 25~30 gr. apa
  • 1 lingurita ulei de masline ( optional )
  • 2 picaturi miere de albine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel umplut cu rosii:

Se taie fisii subtiri dovlecelul si se prajeste la foc moderat pana devine un pic rumen,apoi se pune sa se scurga de ulei.

Se prajeste rosia taiata rondele pana i-si schimba culoarea .

Punem dovlecelul pe o scandura si il presaram cu sare dupa gust, dar nu exagerat , luam o rondela de rosie scoatem de pe ea coaja si o punem pe dovlecel.

Rulam dovlecelul si il punem pe o farfurie.

Dupa aceasta facem sosul din usturoiul pisat: apa+otet+ulei+2 picaturi de miere+patrunjel taiat marunt si stropim dovleceii cu aceasta compozitie . Acest aperitiv este foarte gustos si se serveste la mese festive precum si la o pofta de fiecare zi.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel umplut cu rosii" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

COMENTARII (6)

diana_k 1

20.02.2010, 11:27

usor de facut si de efect,

Anastasia 1

20.02.2010, 17:34

mersi dragele mele , va astept la vara la o portie

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]