Drob de Craciun(2)

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 25 Dec 2010 | 11168 vizualizari

 

Ii spun drob de Craciun pentru ca la acesta folosesc carnaciori fata de cel de Paste care este cu oua .
Il fac de fiecare data cu ocazia Craciunului , numai ca de data asta am facut mici modificari fata de cel din anii trecuti astfel incat mi-am zis sa il postez.
Si acum va invit la o portie...................si va spun tuturor CRACIUN FERICIT!

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne porc(impanata cu grasime)
  • 1 kg ficat de porc
  • 4 bucati carnati afumati
  • boia dulce/iute(dupa preferinta)
  • 5-6 catei usturoi
  • 2 cepe
  • 5 oua
  • putin ulei
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 paharel coniac
  • marar,patrunjel uscate
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de Craciun(2):

 Ficatul se pune la fiert intr-un vas cu apa, atata cat sa il acopere.Cand incepe sa fiarba si sa se formeze spuma , cu ajutorul unei spumiere aceasta se inlatura .Cand este gata fiert se scurge de apa si se trece prin masina de tocat impreuna cu carnea de poc,usturoiul si ceapa.
Separat carnatii se taie bucati groase de circa 1-2 cm care  se rumenesc in ulei.Adaugam amestecul de mai sus si lasam la foc potrivit circa 10-15 min amestecand continuu.Luam de pe foc si  lasam sa se racoreasca  apoi  se adauga  mararul, patrunjelul , 4 oua,coniacul ,putina boia , sarea si piperul.Amestecam bine.Pentru copt eu am folosit de data aceasta un vas de yena rotund.Am uns forma cu putin ulei si am tapetat cu hartie pergament , apoi  am pus compozitia de mai sus.Pentru aspect am batut un ou ,l-am amestecat cu o lingura de pasta de tomate si am turnat peste compozitia din vasul yena.Se da la cuptor pana se rumeneste frumos si este bine facut.Se lasa sa se raceasca , se scoate din forma , se taie felii potrivite si se serveste ca aperitiv.
Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de Craciun(2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Bucataras Medi 1

27.12.2010, 21:11

Daiana, cele 4 oua intradevar se pun crude iar al cincilea (vezi ca am scris in reteta ) se bate , se amesteca cu putin bulion si se toarna peste drob inainte de al baga la cuptor.
Multumesc de urari......si tie iti doresc sarbatori cu bine!................

Bucataras Medi 1

27.12.2010, 21:12

Miuta............

Bucataras Medi 1

27.12.2010, 21:12

Multumesc Kamy................

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob