Drob de vitel

de alilianaa in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2016 | 13000 vizualizari

 

"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • 300 g plaman
  • 1200 g ficat
  • 200 g inima
  • 100 rinichi
  • 3 cepe albe
  • un morcov
  • o ceasca ( 50 ml) ulei
  • sare, piper dupa gust
  • 2 legaturi bune de marar
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 10 oua
  • 5-6 catei de usturoi + 2-3 fire de usturoi verde
  • un varf de lingurita de unt sau margarina
  • o bucata hartie de copt
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de vitel:

Organele de vitel de spala bine, se portioneaza si pe pun la fiert in apa cu sare. Cand apa incepe sa fiarba se ia spuma de de-asupra cand si cand. Eu am fiert separat plamanul de restul organelor.  Timpul de fierbere este diferit si se si comporta putin altfel la fierbere. Dupa ce toate acestea au fiert se pun la scurs, se trec sub jet de apa rece si se pun de-o parte pana se racesc bine. 

Pana se raceste carnea, se curata ceapa alba, morcovul. Ceapa se toaca marunt iar morcovul se da prin razatoare. Se curata mararul si patrunjelul si se toaca marunt. Se curata si usturoiul si se zobeste bine. 

Intr-o tigaie se pune la incins ulei, cand acesta este gata se pune ceapa si morcovul. Se adauga sare si piper si se lasa la calit cca 7-10 minute ca sa se inmoaie bine. Se da la rece. 

Carnea se toaca sau se taie cu cutitul ( in functie de timp). Eu am folosit robotul. Peste carne se pune ceapa si morcovul calit, usturoiul pisat, verdeata si 8 oua. Se amesteca foarte bine. Daca mai e nevoie se potriveste de sare si piper. Intr-o tava dreptunghiulara se pune hatie de copt fixata pe unt sau margarina. Se pune compozitia, se netezeste bine si de-asupra se bate un ou sau doua in functie de cum vrem sa aibe crusta. Eu am pus doua oua. Se pune la copt pentru cca 45 minute. Cand de-asupra s-a format crusta aurie  este coapta. Sau drobul mai poate fi incercat cu o scobitoare ( ca la prajituri).

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de pasare