Dulceata de ardei iute

de Panacris in Conserve, 3 Dec 2012 | 13506 vizualizari

 

Am in plan aceasata dulceata de vreun an;) Acu' i-a venit randul! Simona's World. na, multumesc de inspratie. :-* Niciodata nu-i timpul pierdut, ptr o asemenea delicatesa. Spor la treaba si rabdare multa;)

 

INGREDIENTE

  • ardei iuti colorati 200 g,
  • zahar tos 200 g,
  • zahar brun 100 g,
  • otet din vin alb 200 g,
  • praf de ghimbir 1 lingurita,
  • cuisoare 3 bucati,
  • coaja de portocala.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei iute:

Ardeii se spala, se taie in doua se curata de seminte si firisoarele din interior, ( Atentie va recomand, sa purtati manusi chirurgicale, si nu duceti mana la nas sau la ochi in timpul acestei operatiuni;). Dupa gust ardeii se toaca marunt sau se dau prin robot, eu am preferat, tocat marunt, ca am avut cutite de testat;) Inca odata atentie, bucataria se fie bineventilata, ca atmosfera va fi "foarte iute si picanta" !

Dupa ce am  cercetat diferite retete, ptr acest preparat, am ales varianta preparata de Lia :-* (http://floare-floare.blogspot.ro/2012/09/dulceata-de-ardei-iute-cu-ghimbir.html) bineinteles cu mici adaosuri.

Intr-un vas cu fundul dublu, in acest caz as fi folosit un vas Zepter;), se pun piscaciosii tocati marunt, amestecul de zahar, otetul si ghimbirul. Vasul se pune la foc mic, sa fiarba, cca. 30 de minute. Spre final se adauga cuisoarele si coaja de portocala. Se mai lasa cca. 15 minute sa fiarba, dulceata obtinuta se pune in borcane micute sterilizate, se inchid ermetic, se lasa la dunst cald pana a doua zi.

Spor la treaba! >:D<

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]