Dulceata de capsune cu gelfix

de Bucataras Medi in Dulceata / Gem, 4 Aug 2015 | 13235 vizualizari

 

Stiu....poate o sa spuneti ....a trecut sezonul capsunilor,dar deh......stiti voi eu sunt cu expiratele....hahaha.
Si chiar daca nu mai este sezon de dulceturi cu capsuni daca va place reteta o puteti salva si nici nu trece bine anu' ca gata iar vine sezonul capsunilor.....hihihi.
Am vrut o dulceata in care fructele sa ramana intregi iar pentru ca fructele de capsuni sunt foarte delicate am ales varianta aceasta cu gelfix in care fierberea este de cateva minute.Si mai mult decat atata nu am folosit pentru amestecare lingura.Am amestecat rotind stanga-dreapta vasul in care am "confectionat" dulceata.
Sper sa va placa ca noua ne-a placut tare mult.Dar stiti voi cum este.....gusturi si gusturi.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg capsuni
  • 750 g zahar
  • un plic si jumatate gel fix 2:1
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsune cu gelfix:

Indepartam coditele.
Spalam fructele si le punem intr.un vas.Eu am folosit o oala cu fund dublu.
Si inca ceva .....nu am taiat fructele, le-am lasat intregi.
Stropim capsunele cu zeama de lamaie.
Gelfixul se amesteca cu 2-3 linguri de zahar si se adauga peste fructe.
Taiem lamaia feliute si o adaugam in vasul cu fructe.
Amestecam ,asa cum am spus mai sus.
Dam la foc moderat pana se ajunge la fierbere.
Avem grija sa amestecam prin rotiri stanga/dreapta ale vasului.
Adaugam restul de zahar.Amestecam usor  si din momentul in care ajunge la fierbere mai lasam 5 min. ,timp in care spumam.Tragem de pe foc si turnam dulceata calda in borcane bine uscate.Capacim borcanele si apoi le sterilizam.Pentru a verifica daca dulceata se intareste ,inainte de a o turna in borcane,se toarna cateva picaturi pe o farfurie.Dupa racire ,dulceata trebuie sa se intareasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsune cu gelfix" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

„Pizza altfel”, pe blat de cartofi  – Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

la 15:08

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni la Multicooker