Dulceata de capsune cu gelfix

de Bucataras Medi in Dulceata / Gem, 4 Aug 2015 | 14079 vizualizari

 

Stiu....poate o sa spuneti ....a trecut sezonul capsunilor,dar deh......stiti voi eu sunt cu expiratele....hahaha.
Si chiar daca nu mai este sezon de dulceturi cu capsuni daca va place reteta o puteti salva si nici nu trece bine anu' ca gata iar vine sezonul capsunilor.....hihihi.
Am vrut o dulceata in care fructele sa ramana intregi iar pentru ca fructele de capsuni sunt foarte delicate am ales varianta aceasta cu gelfix in care fierberea este de cateva minute.Si mai mult decat atata nu am folosit pentru amestecare lingura.Am amestecat rotind stanga-dreapta vasul in care am "confectionat" dulceata.
Sper sa va placa ca noua ne-a placut tare mult.Dar stiti voi cum este.....gusturi si gusturi.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg capsuni
  • 750 g zahar
  • un plic si jumatate gel fix 2:1
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsune cu gelfix:

Indepartam coditele.
Spalam fructele si le punem intr.un vas.Eu am folosit o oala cu fund dublu.
Si inca ceva .....nu am taiat fructele, le-am lasat intregi.
Stropim capsunele cu zeama de lamaie.
Gelfixul se amesteca cu 2-3 linguri de zahar si se adauga peste fructe.
Taiem lamaia feliute si o adaugam in vasul cu fructe.
Amestecam ,asa cum am spus mai sus.
Dam la foc moderat pana se ajunge la fierbere.
Avem grija sa amestecam prin rotiri stanga/dreapta ale vasului.
Adaugam restul de zahar.Amestecam usor  si din momentul in care ajunge la fierbere mai lasam 5 min. ,timp in care spumam.Tragem de pe foc si turnam dulceata calda in borcane bine uscate.Capacim borcanele si apoi le sterilizam.Pentru a verifica daca dulceata se intareste ,inainte de a o turna in borcane,se toarna cateva picaturi pe o farfurie.Dupa racire ,dulceata trebuie sa se intareasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsune cu gelfix" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]