Dulceata de capsuni reteta
foarte bun pentru cei care nu au voie zahar(au diabet) sau care tin la silueta :))))Fructoza are o valoare energetica egala cu a zaharului dar are o putere de indulcire de 1,5-1,8 mai mare decat a zaharului.De aceea aveti nevoie de aprox 40 la suta mai putina fructoza decat zahar pentru a obtine acelasi nivel de dulce(desi costa 400gr cam 15lei...).Datorita reducerii cantitatii utilizate reduceti in paralel si nr de calorii consumate.
Dulceata de capsuni reteta
Capsunile spalate si curatate se lasa la scurs intr-o sita, apoi se stropesc cu zeama de lamaie. Sucul scurs de la ele se pastreaza si se completeaza cu apa pana la 300 ml.
Separat, se face siropul din fructoza si cei 300 ml de lichid, fierbandu-l la foc mic si indepartand spuma de deasupra care se formeaza. Vom sti ca siropul este gata dupa faptul ca isi schimba consistenta, devine lipicios, iar daca picuram putin sirop din lingura pe o farfurie, acesta se intareste sub forma de perle imediat. Se da la o parte de pe foc, se adauga capsunile si se lasa 30 minute. Apoi se pune din nou la foc mic si se fierbe, amestecand cat mai rar posibil pentru a pastra integritatea fructelor. Luam spuma care se formeaza deasupra.
Cand consideram ca este gata dulceata (cam dupa o ora si ceva), adica picaturile ce cad din lingura pe o farfurie raman ca niste perle, luam vasul de pe foc si il acoperim cu un prosop umed. Dupa 15 minute dulceata se poate pune in borcane, care se lasa sub o patura, la cald, pana a doua zi.
1
iese o dulceata dulce si buna,de nici nu crezi ca nu este facuta cu zahar