Dulceata de ceapa I

de MotanLaOale in Dulceata / Gem, 26 Mai 2018 | 10046 vizualizari

 

Am incercat sa fac aceasta dulceata deosebita din curiozitate.
Am gasit doua feluri deosebite si le-am facut pe amandoua.
Foarte buna pentru friptura, hamburgeri sau sanvisuri.
Buna de luat la picnic si consumata langa gratarul traditional din orice fel de carne.
"picnicul bucatarasilor"
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ceapa rosie
  • 300 g zahar
  • 120 ml otet de vin rosu
  • 120 ml otet balsamic
  • 3 linguri ulei
  • 3 foi dafin
  • nucsoara
  • cuisoare pisate
  • scortisoara
  • piper
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ceapa I:

Ceapa se curata si se taie julien.

Se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa pana isi schimba culoarea si se inmoaie, cam 15 ninute.

Se presara cu sare, piper, nucsoara, cuisoare, scortisoara cate 1/4 lingurita.

Se pune zaharul si se amesteca bine pana se topeste.

Se pune otetul de vin rosu si otetul balsamic si se fierbe 35-40 minute pana scade lichidul si dulceata este legata, groasa si inchisa la culoare.

Se pune in borcane sterilizate fierbinte, se scoate aerul si se pune capacul.

Se tin in patura pana se racesc.

Se pun in camara.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ceapa I" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]