Dulceata de cirese

de Miha in Dulceata / Gem, 21 Iun 2011 | 4575 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1300 g cirese fara samburi
  • 750 g zahar
  • zeama de la 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese:

Cireselor spalate si curatate de codite le-am scos samburii cu partea speciala a presei de usturoi.

Pentru cine face cantitati mari de dulceata o masina speciala de curatat samburii va fi de mare ajutor.

Punem ciresele curatate intr-o cratita cu fundul gros, apoi le acoperim cu zahar. Dam la frigider pentru cateva ore, pana isi lasa putina zeama. Se pune apoi cratita la fiert la foc mic. De preferat, nu direct pe flacara, ci pe o tabla din aceea de copt vinetele si ardeii.

In timpul fierberii se va forma spuma, ce o vom curata de cate ori este nevoie. Cand nu se mai formeaza spuma, adaugam zeama de lamaie si se amesteca usor cu o lingura de lemn.

Din cand in cand se verifica daca dulceata este gata, punand din sirop pe o farfurie rece. De preferat ar fi sa nu o fierbeti prea tare, caci ea se va "lega" destul de mult dupa ce se raceste.

Se pune dulceata fierbinte in borcanele bine spalate si uscate, se capseaza si se rastoarna cu capacul in jos. Se acopera si se lasa la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Miha 1

23.06.2011, 10:11

Asa e Dia. Putin si bun. E putin...pentru cat mananc eu, imi ajunge.

Miha 1

23.06.2011, 10:11

Multumesc Lilik!

Lau 1

02.07.2011, 23:20

bun

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Desert gem de mure