Dulceata de cirese cu merlot de zmeura

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 20 Aug 2019 | 1255 vizualizari

 

Dulceaţa de cireşe este una dintre preferatele mele. Anul acesta am vrut ceva mai deosebit, așa că la una dintre seriile de dulceață, am adăugat și merlot de zmeură (un vin bulgăresc demidulce pe care l-am primit cadou și care mi-a plăcut foarte mult).

 

INGREDIENTE

  • 1,3 kg cireşe (cântărite fără sâmburi),
  • 550 g zahăr,
  • 410 ml apă,
  • 50 ml merlot de zmeură
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese cu merlot de zmeura:

 

Se spală fructele şi se scot sâmburii.

Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul.

Când siropul începe să se lege, se adaugă fructele și vinul. Când se umflă, se face focul mic. Se îndepărtează spuma formată. Se fierbe apoi, la foc mic, până se leagă (pentru a testa, se ia cu lingura puţin sirop şi se scurge deasupra unei farfurii, dacă nu curge în fir lichid, ci face perluțe, este gata). Se stinge focul şi se lasă la răcit în cratiţă.

După ce s-a răcit, formează o peliculă (semn că e bine legată). Apoi se toarnă în borcane şi se etichetează.

 Notă! Dulceaţa se păstrează la temperatura camerei sau într-o cămară mai răcoroasă. De regulă, la frigider, se zahariseşte. Însă nu este o problemă, pentru că se poate desface la loc, scufundând borcanul cu dulceață, fără capac, într-un ibric cu puțină apă fiartă și se lasă așa la răcit, până se desface.

 

Timp de pregătire: 15min

Timp de gătire: aprox 40 min

Se obţine: 1 borcan de 1 kg

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/06/dulceata-de-cirese-cu-merlot-de-zmeura.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese cu merlot de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de struguri