Dulceata de mure

de Toamna07 in Dulceata / Gem, 4 Sep 2014 | 4112 vizualizari

 

Hai la mure de padureeee ,mure,murisoare !:))
Atat de usor se fac gemurile si dulceturile,incat este o nebunie sa mergem la magazin si sa cumparam toate amestecurile alea de E-uri si coloranti periculosi .Cumparati mure si savurati aceasta dulceata cu adevarat delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente si mod de preparare, mai jos !
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de mure:

Am cumparat 2 kg de mure, din ele am devorat cam un pumn, zic. :) Restul, scapate, le-am pus intr-o cratita, intinsa, de inox si le-am  acoperit cu 1,5 kg de zahar; le-am lasat in pace cateva ore. Am asezat cratita pe foc mic si le-am lasat sa fiarba. Adunam spuma cand apare.  Am fiert dulceata o ora si jumatate. Cand incepe sa se lege, se vede pe dosul lingurii de lemn. Este cleioasa, dar o probam cu picatura pe o farfurie rece. Daca picatura de dulceata se incheaga cand ia contact cu farfuria rece, este gata. Stoarcem zeama de la o jumatate de lamaie. Amestecam usor si inchidem. Turnam dulceata de mure fierbinte in borcane curate. Le strangem capacele si le asezam cu gura in jos. Eu le acopar cu o patura pana a doua zi. Pastrez borcanele cu dulceata in camara. Am dulceturi si gemuri, de ani de zile, preparate in acest mod. Sunt intacte. :)

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de mure