Stiu ca inca nu este sezonul dulceturilor, dar m-am gandit ca n-ar fi rau ca cineva sa se inspire din reteta mea..la primavara !
Piersicile se curata si se taie feliute. Avem nevoie de o farfurie adanca, in care vom pune cu varf piersicile taiate feliute.
Siropul: Intr-o cratita punem 1 kg de zahar si 2 cani de apa. Se amesteca la foc potrivit. Cand siropul palpaie, atunci adaugam piersicile.
NU SE PUN MIRODENIi, pentru a se pastra aroma piersicilor.
Cand e aproape gata, si anume, verificarea se face astfel:
intr-o farfuriuta punem o lingurita din compozitie si daca dam cu lingurita prin ea ramanand o urma aproape perfecta...
Se pune un varf de sare de lamaie.
Se stinge focul, se lasa sa se raceasca, apoi se pune la borcane.
De obicei, imi ies 4 borcanele.
Mult noroc!