Dulceata de piersici cu vin

de mimmi in Dulceata / Gem, 5 Aug 2011 | 8071 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piersici
  • 500 g zahar
  • 100-150 ml vin rosu
  • 1 plic Gelfix Extra
  • 2-3 batoane scortisoara
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de piersici cu vin:

Spalam piersicile,le taiem pe din doua,le scoatem samburii si le lasam putin in apa fierbinte ( se ia mai usor pielita jos) dupa care le curatam de pielita. Le taiem cuburi nu foarte mici ca se sfarma. Amestecam plicul de Gelfix cu doua linguri zahar,turnam peste fructe si punem oala pe foc. Amestecam incontinuu pana da in clocot,dupa ce da in clocot adauagam batoanele de scortisoara,resul de zahar si vinul. Mai lasam sa fiarba cam 10 minute,pana se topeste zaharul si da cateva clocote. Daca punem o lingura de dulceata pe o farfurioara si dupa ce s-a racit se intareste inseamna ca este gata. Daca nu se inatareste inseamna ca mai trebuie sa lasati sa fiarba putin. Daca fructele sunt prea acre se mai poate adauga zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de piersici cu vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]