Dulceata de piersici (multicooker)

de Irinukaaa in Dulceata / Gem, 23 Iun 2014 | 10258 vizualizari

 

Merita incercata! Daca stiam cat este de buna, o faceam mai demult!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de piersici (fara samburi)
  • 1kg zahar
  • zeama de la 3 lamai
  • coaja si zeama de la un lime
  • o esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de piersici (multicooker):

Se spala piersicile, se scoate samburele, se taie feliute nu foarte subtiri si eventual daca doriti se poate curata si de pielita (eu nu le-am curatat).

Se pun in oala Multicooker, se presara deasupra lor: zeama de lamaie si de lime, coaja de lime (daca doriti si de lamaie), esenta de vanilie si zaharul.

Se lasa aproximativ o ora pentru a se forma siropul.

Se selecteaza functia "Jam" si timpul 3 ore.

Cand a terminat timpul, se verifica intr-o farfuriuta daca s-a inchegat, lasand-o la racit si daca va place consistenta se pune in borcane. Se infileteaza bine capacele, se pun borcanele intr-o oala umpluta jumatate cu apa. Din momentul in care incepe sa fiarba, se mai lasa 15 minute.

Se scot din oala cu atentie si se acopera cu prosop pana ce se racesc complet.

Pofta buna!

Reteta a fost inspirata de aici: http://www.bucataras.ro/retete/gem-de-piersici-36646.html

Multumesc frumos Ela68!

TIPS-URI

1

Am folosit "zahar gelifiant" de la Margaritar, cu gandul ca poate se va inchega mai bine, dar nepunand cum scrie pe pachet proportia de 1:1 nu stiu cat de mult a contat ca am fiert-o 3 ore.

2

Puteti folosi coaja si zeama de la mai multe lamai si lime, acestea din urma dandu-i un gust deosebit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de piersici (multicooker)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]