Dulceata de prune

de lacrimioara in Dulceata / Gem, 21 Aug 2011 | 5010 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg prune,
  • 1 cana de zahar,
  • 1 cana de apa,
  • 1 betisor scortisoara (optional).
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de prune:

Se spala prunele, se scot samburii si taie cubulete. Intr-o oala se amesteca prunele cu zaharul, apa si betisorul de scortisoara. Se pun la fiert la foc mic si se lasa la fiert pana scade si imoaie bine. Cand icepe si se ingroasa trebuie sa amestecati incontinu sa nu se prinda.

Se scoate betisorul si se pune in borcane fierbinte. Se pun capacele si se inchid ermetic. Din acesta cantitate va iese aproape 1 kg de dulceata de prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mirela0911 1

22.08.2011, 17:20

foarte buna

Lau 1

22.08.2011, 20:50

imi place

Bunica 1

22.08.2011, 21:50

Ca gem e foarte bun !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]