Dulceata de rosii

de amalia01 in Dulceata / Gem, 6 Sep 2013 | 5095 vizualizari

 

Am mancat anul trecut de la matusa mea din Valcea...Am cerut reteta,iar anul acesta am trecut la treaba!

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rosii bine coapte
  • 750 g zahar
  • 30 ml rom
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de rosii:

Rosiile se spala bine, apoi se oparesc si se decojesc;

Se curata de seminte ( cat poti de bine!) si se taie cubulete, nu prea mici;

Se aseaza intr-o cratita cu peretii grosi;

Se adauga zaharul si lasi sa se topeasca( cca 20 min)

Pui cratita in cuptorul incalzit si o lasi 90 min;

Iei cratita din cuptor si o pui pe aragaz la foc mic pentru inca 60 minute, amestecand din cand in cand,sa nu se lipeasca; faci acest lucru,deoarece lasa foarte multa zeama si in cuptor scade greu!

Cand incepe sa se lege, adaugi romul si lasi la fiert inca 15 min;

Pui dulceata in borcane si lasi la dunst uscat;

E putin mai migaloasa si iese cantitate mica (3 borcane de 400 g),dar merita!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

06.09.2013, 21:12

Interesanta, chiar nu am servit niciodata

amalia01 1

06.09.2013, 22:03

E delicioasa.Se aseamana cu pasta de macese si e buna la prajiturile cu foi...

Valclaudia 1

06.09.2013, 23:50

sa stii ca o voi proba!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gelee de soc