Dulceata de smochine

de ianculubita in Dulceata / Gem, 19 Aug 2013 | 6168 vizualizari

 

Am gasit smochine la Billa,am cumparat si pentru ca nu am avut cantitatea necesara,am adaugat pere;a rezultat o dulceata delicioasa,incercati si voi!

 

INGREDIENTE

  • 500 g smochine
  • 500 g pere cantarite dupa curatare
  • 1 kg zahar
  • 2 stelute de anason
  • 2 cani cu apa
  • 1 lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de smochine:

Facem siropul din zahar apa si anason stelat, dupa ce este suficient de legat (facem proba cu picatura), adaugam fructele curatate de coaja si taiate cubulete. Fierbem dulceata la foc mare 20-30 minute adunand spuma ce se formeaza. Dupa ce aproape este gata, scoatem anasonul, adaugam zeama de lamaie si punem imediat in borcane curate, infiletam capacele, tinem borcanele cu capacul in jos 10-15 minute, dupa care le depozitam la camara

TIPS-URI

1

pentru cine nu are anason stelat, poate adauga si alte arome

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

ianculubita 1

20.08.2013, 09:02

Nu Lia,am spus ca le-am cumparat,la mine nu s-au copt inca

MotanLaOale 1

20.08.2013, 09:40

ianculubita 1

20.08.2013, 15:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de smochine