Dulceata de smochine

de Toamna07 in Dulceata / Gem, 30 Sep 2013 | 9732 vizualizari

 

De cativa ani traiesc o dorinta salbatica de a face dulceata de smochine,dar de cate ori le cumpar,dispar rapid .:(
Anul acesta ,smochinul unei prietene a scapat de sub control,si draguta de ea s-a gandit la mine !:) Mi-a daruit niste smochine minunate.:)
Cu ele, am pornit la drum !

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 6 borcanele a cate 200 g :
  • 1 kg de smochine
  • 600 g zahar
  • 120 ml apa
  • 3 linguri cu zeama de lamaie
  • coaja de lamaie(optional)
  • 1 baton scortisoara (pentru un strat discret de aroma)
  • vanilie(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de smochine:

Smochinele le-am spalat si le-am taiat in sferturi. Am combinat zaharul cu apa si le-am pus la fiert pana s-a dizolvat zaharul.Am adaugat smochinele in acest sirop impreuna cu 1 baton de scortisoara si o lingurita esenta de vanilie.

Cand au ajuns la fierbere,am adaugat zeama de lamaie si am redus focul. Am lasat sa fiarba 30-40 de minute, amestecand din cand in cand,pana s-a legat dulceata.

Turnam dulceata fierbinte in borcane curate,le strangem bine capacele,si apoi le asezam cu gura in jos. Se invelesc bine pana a doua zi . Este minunata si se pregateste usor, trebuie sa o incercati !

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

Rulouri cu cremă de brânză și somon - Aperitiv rapid și gustos

pe 19.12 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]