Dulceata de smochine

de Irina in Dulceata / Gem, 16 Sep 2014 | 7307 vizualizari

 

Anul acesta am inceput sa experimentez zona dulceturilor. La cererea lui Gusti, daca stiti despre cine vorbesc :P, am prestat o dulceata de smochine. Buna si aromata a iesit, chiar daca au fost din acelea mai mari, cu coaja nitel mai groasa. Si cam putina....

 

INGREDIENTE

  • 10 smochine
  • 300 g zahar brun
  • 1/2 lamaie
  • 120 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de smochine:

Intai si intai am pregatit smochinele: le-am spalat, taiat coditele si le-am taiat in patru.

Apa impreuna cu zaharul le-am pus pe foc pana s-a format un sirop legat. 

Am adaugat smochinele taiate in sirop, am amestecat si am lasat sa fiarba la foc moale. Aproape de final, cand a scazut bine, am adaugat felii de lamaie, taiate in jumatate, pentru a aroma dulceata.

Ar mai fi ceva de spus? Ah, doar ca ne-am batut pe dulceata asta... 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de smochine cu pere