Dulceata de struguri

de gaby_gabytza in Dulceata / Gem, 22 Sep 2011 | 8210 vizualizari

 

multa munca dar gustul e pe masura

 

INGREDIENTE

  • 10 kg struguri
  • 1 kg zahar
  • 2 plicuri gelatina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de struguri:

Faza intai:luam struguri ii splam si ii curatam de ciorchini (asa se zice la noi). Punem o oala cu apa la fiert. Luam bobitele rezultate pe rand si le punem in apa fiarta si le lasam sa fiarba pana cand vedem ca s-au crapat si le scoatem afara cu o paleta ca sa se scurga de apa. Si repetam asa cu fiecare rand de bobite .Dupa ce am terminat luam bobitele fierte si le punem intr-o sita pusa deasupra unui lighean si cu o lingura incepem sa apasam pe bobite pana raman doar samburi si pielita in sita si ce ramane in sita aruncam. Dupa ce am terminat si faza a doua punem compozitia ce am obtinut-o din boabele de struguri la fiert la foc mare si adaugam zaharul (zaharul il putem pune fiecare dupa gust). Cand vedem ca se ingroasa adaugam plicurile de gelatina pregatite dupa cum scrie pe plic. Dupa ce am pus gelatina mai lasam sa fiarba 2-3 clocote luam de pe foc si punem in borcane asa fierbinte, infiletam bine borcanele ca sa nu fermenteze.

Seamana la culoare cu dulceata de prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mihaelar63 1

02.10.2011, 22:08

Draga mea m-ai inspirat
chiar am niste struguri fara destinatie

Lau 1

02.10.2011, 22:21

este foarte buna

andreea_angelo 1

14.11.2012, 18:07

cand am cules strugurii nu stiam ce sa fac cu ei(in afara de must)am facut putin compot daca staiam ca se face si dulceataaaaa....iamii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de struguri albi