Dulceata de susine ( PRUNE ITALIENESTI)

de adasev12 in Dulceata / Gem, 10 Iul 2011 | 5639 vizualizari

 

aceste susine seamana oarecum cu goldanele de la noi...sunt foarte mari si rotunde...si dulci....am primit si eu cateva si fiindca erau deja foarte coapte, m-am gandit sa fac nitica dulceata din ele...si bine am facut ca foarte buna a iesit....

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 kg susine
  • 750 gr zahar
  • o cana de apa

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de susine ( PRUNE ITALIENESTI):

Prunele le-am cojit si le-am scos samburele, apoi le-am presarat cu zaharul si le-am lasat vreo 2 ore, pana s-a topit aproape de tot zaharul.

Le-am pus apoi la foc iute cam 15 minute  pana au inceput sa fiarba si a facut spuma, apoi am dat focul mic si le-am fiert pana s-au legat bine

La sfarsit am adaugat si apa, fiindca iese cam grosuta. Initial vroiam sa adaug si zeama de lamaie, dar  nu mai are nevoie, fiindca desi prunele sunt foarte dulci asa proaspete, dulceata iese destul de acrisoara...

E o delicatesa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de susine ( PRUNE ITALIENESTI)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

adasev12 1

11.07.2011, 11:56

nadina, eu le-am luat relativ usor...erau fff coapte....de aceea le-am si cojit, ca se lua practic singura pielita....

adasev12 1

11.07.2011, 12:07

mihaela, mamaie....
diva....

Lau 1

11.07.2011, 13:36

delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune